Van advies tot onderhoud

Tuintips najaar

 

Oktober

Pruimen mogen evenals steenvruchten niet in de winter worden gesnoeid omdat de kans op infecties met fatale loodglans schimmel zeer groot is. De gunstige snoeiperiode voor deze bomen is in de nazomer. Dan is de sapstroom over zijn hoogtepunt heen, maar nog voldoende voor een snelle overgroeiing.

 

November

Het is opruimen geblazen. De winter komt er langzaam aan en de tuin moet worden schoongeveegd en onkruid dient te worden verwijderd. Groenblijvers zoals buxus en hedera kunnen prima overwinteren in wintervaste potten en geven de tuin toch nog een groen aanzicht. Lege bloempotten kunnen het beste ondersteboven weggezet worden zodat er geen water in kan blijven staan wat kan bevriezen.

Als u uw houten tuinset buiten wilt laten staan, zet dan de poten op tegels zodat ze niet in het vochtige gras of aarde blijven staan. Dit is het behoud van uw meubelen, het voorkomt rot. De tuintafel die u buiten laat staan is een ideale plek om bijvoorbeeld een grote bak violen, een vogeltaart of een verzameling lichtjes op te zetten.


December

In uw border mogen bladeren gerust blijven liggen. Veel resten verteren en dat komt op den duur het bodemleven ten goede. Het snoeiafval van de planten mag u ook laten liggen(in kleine stukjes). Mooie uitgebloeide planten en siergrassen kunnen de hele winter blijven staan. Ze hebben een mooi silhouet wat een mooi effect geeft als het sneeuwt of als er rijp ligt. Pas in het voorjaar kunnen deze planten worden teruggeknipt. Bewaar een mand met blad op een droge plek. Als het gaat vriezen dan zijn deze bladeren ideaal om rond vorstgevoelige planten te leggen.AEQUOR ERKENNING

Sinds 2001 zijn wij een erkend opleidingsbedrijf voor de sector Groene ruimte.

Lees meer

Erkend Aequor Leerbedrijf